1er Taller Estatal de Pobresa Energètica

El passat 6 Març vam fer en Gijon el taller estatal d’APE/PAHs amb intenció de conscienciar a totes les PAHs estatals de la importància d’aquesta lluita.

Informem de l’estratègia i eines que disposem per combatre la pobresa energètica que actualment es duu a terme a Granada i Catalunya en una lluita global en tot l’estat.

Les accions conjuntes de diverses PAHs estatals són efectives per pressionar a les companyies de llum i gas, també per ampliar la dimensió del problema i de l’abús i estafa que patim. La filosofia de lluita és com la del dret a l’habitatge, conviure amb l’objectiu de canviar lleis injustes i lluitar el dia a dia per evitar talls de subministrament i si n’hi ha, obligar a les companyies a la immediata restitució del servei.

StopdesahuciosGranada va explicar també la seva experiència amb els reenganxaments immediats de subministraments d’aigua i llum i condonació de deute o i les accions i acompanyaments en suport dels afectats.

En el moment que patim un oligopoli energètic en tot l’estat i que comptem amb la infraestructura de totes les PAHs, vamexplicar les línies bàsiques per treballar entre totes en comunicació, compartint la informació i accions.

Diferents PAHs, com Lloret i Blanes explicaren la seva experiència amb el “comptador solidari”, idea exportable a tota les poblacions. Solament fa falta que els ajuntaments s’impliquin amb un model que ja funciona.

Altres problemàtiques greus com la reclamació d’hisenda amb embargaments directament a afectats de Huelva que no poden pagar el subministrament.

Altres PAHs van exposar la problemàtica de l’aigua on és una qüestió més local però molt comuna en totes les poblacions. PAH Màlaga va explicar la seva experiència a atendre als afectats amb acompanyaments a les companyies, igual que a Catalunya.

El proper Taller serà en la següent Estatal del mes de juliol. En aquests mesos compartirem informació de cada població per Googlegrups i grup Whatshap.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone