Bo social Tèrmic – Què és? Com puc accedir a l’ajuda?

És possible que durant les últimes setmanes us hagi arribat a la vostra casa una carta del Ministeri per a la Transició Ecològica sobre la vostra condició de beneficiàries de l’anomenat bo social tèrmic.

El bo social tèrmic és una ajuda estatal – sufragada pels Pressupostos Generals de l’Estat i no per les companyies – a les famílies acollides al bo social elèctric en forma de pagament anual per a teòricament ajudar-les a fer front a les despeses de calefacció de les seves llars. La quantitat de diners rebuda varia depenent de dos factors:

La quantitat rebuda variarà de la següent forma:

Com accedir a l’ajuda?

 1. Si tenim la nostra factura domiciliada, l’ingrés es farà de forma automàtica en el compte corrent en la qual ens carreguen els rebuts.
 2. MOLT IMPORTANT! Si no tenim la nostra factura domiciliada, és a dir, paguem els nostres rebuts en Correus, en el banc, en les oficines de la companyia o per telèfon, tenim 10 dies hàbils (dies laborables no festius = unes 2 setmanes aproximadament) des que rebem la carta per a facilitar un número de compte corrent al Ministeri per a rebre l’ingrés. Això es pot fer per dues vies:
  • a) Emplenar el formulari electrònic que trobarem en l’adreça https://energia.gob.es/bono-cuenta. Una vegada dins, haurem d’escriure el nostre NIF (DNI o NIE), el codi de referència de 6 lletres que s’inclou en la carta que hem rebut i el número del nostre compte corrent (codi IBAN que comença per ÉS).
  • b) Emplenar la part de darrere de la fulla que hem rebut (Compte!: deixar en blanc la part de renúncia) amb les nostres dades i enviar-la a:
   • Dirección General de Politica Energética y Minas
    Paseo de la Castellana, 160, Planta 6a
    28071 Madrid

Trobareu més informació, així com un calculador de la vostra zona climàtica, en la pàgina web:
http://www.bonotermico.gob.es

Hem preparat aquesta infografia per tal d’explicar-ho, descarrega-la en PDF aquí.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone