Comunicat: L’APE està present al PAM per garantir el dret als subministraments bàsics

Logo APE_blanc_headerAquest any des de Decidim Barcelona, s’ha habilitat una plataforma de participació des de l’Ajuntament de Barcelona que recull les propostes de la ciutadania pel Pla d’Actuació Municipal (PAM).

Pla que marca les línies bàsiques de les polítiques públiques d’aquest mandat.

Des de l’Aliança Contra la Pobresa Energètica portem més de 2 anys incidint i proposant mesures que garanteixin el Dret als subministraments bàsics tant en la nostra ciutat, Barcelona, com a la resta de tot el territori de Catalunya.

Cada dia i als nostres assessoraments col·lectius constatem que la vulneració a un dret fonamental, com és el dret als subministraments bàsics, s’ha convertit en un fet quotidià.

Vulneració que ha vingut acompanyada amb el consentiment de les institucions, què no han fet més que polítiques pal·liatives en front l’emergència habitacional que patim, posant parxes al drama que viuen milers de famílies i legislant per afavorir les empreses d’energia i aigua en lloc de a la població.

Som conscients que moltes mesures són de caràcter estatal i que els canvis estructurals han de ser facilitats obligatòriament pel govern central i el Congrés.

Però estem segures que les institucions a nivell local, poden fer molt més del que estan fent. Així ho vam denunciar fa unes setmanes amb el comunicat publicat a la nostra web en relació al immobilisme de Ajuntament de Barcelona, per posar mesures efectives, de control i de sanció.

O, inclús, denunciant a la Generalitat pels mateixos motius. I continuarem denunciant i exigint a totes les administracions o institucions públiques, així com a les subministradores que compleixin la llei, com també vam demostrar amb la nostra acció del passat 17 de març precintant el punt de llum d’Endesa, al ple centre de Barcelona.

Com també, des de l’APE incidim des del context més micro, des de baix, des de les polítiques més properes i espais més petits donant resposta i portant solucions reals.

El millor exemple és la Llei 24/2015 aprovada a Catalunya el passat juliol, que s’ha convertit en la llei més garantista de l’Estat espanyol en matèria d’emergència habitacional i talls de subministraments, referent a nivell internacional, impulsada i portada a terme des de la ciutadania.

És en aquest marc d’actuació que l’APE vol continuar incidint i materialitzant solucions per la conquesta real del Dret als subministraments bàsics, utilitzant tots els mecanismes i oportunitats que estiguin al nostre abast.

Des de l’APE hem realitzat les següents propostes mitjançant la plataforma de participació en el Pla d’Acció Municipal (PAM), ja que no s’havien realitzat a la plataforma per Decidim Barcelona:

  1. Compliment de la llei 24/2015 en materia de pobresa energètica
  2. Generar un protocol per la fiscalització de les empreses subministradores en aplicació del principi de precaució
  3. Sancionar a les empreses subministradores davant l’incompliment de la llei 24/2015
  4. Signar un conveni amb les empreses subministradores de la ciutat de Barcelona
  5. Principi de transparència de les empreses subministradores en els talls daigua, llum i gas
  6. Campanya informativa davant la signatura del conveni amb les empreses subministradores

 Aquestes propostes tenen l’objectiu de complementar les demandes fetes per altres ciutadanes a Decidim Barcelona.

 Per tot això, et demanem:

  • Entra a la pàgina web de Decidim Barcelona i registrat.

  • Vota cadascuna de les propostes que hem llistat per a pobresa energètica. És important que contra més siguem, més votarem i sobretot…

  • Si a més a més, comparteixes amb les persones properes, fent difusió i explicant la campanya per a que votin aquestes propostes, TOTES HI GUANYEM!!!

Volem una Barcelona on les seves ciutadanes puguin tenir accés als subministraments bàsics, i ho aconseguirem. Avui ho demanem a l’Ajuntament, demà ho farem realitat.

Barcelona a 4 d’abril de 2016

Ni set, ni fred, ni foscor!

#APEalPAM

Logo APE_blanc_header

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone