74 Crònica – Sumant victòries APE

23435279_1696367633748154_4888958822898536635_n

Crònica del 21 de febrer de 2018

De la mà de les companyes Cristina García, Lucía Navarro i Neus Escofet us presentem la crònica del 21 de febrer amb els següents testimonis:

Lucinda de Barcelona: està atabalada perquè en un mes li han vingut dues factures de llum encara que de diferents períodes i no les pot pagar.

Fio de Barcelona: és la primera vegada que ve i té problemes per poder pagar els subministraments. La llum està a nom de la seva mare i vol posar-la al seu nom per acollir-se al bo social; li reclamen un deute i el més segur és que haurà de sol·licitar el butlletí blau. Vol saber quina diferència hi ha entre l’APE (Aliança contra la Pobresa Energètica) i la PAE (Punt d’Assessorament Energètic). Se li comenta que si hi ha deute, amb APE podem anar més enllà, en ser una plataforma social de la qual l’objectiu principal és l’apoderament de les persones vulnerables per reclamar el nostre dret als subministraments bàsics.

Silvia de Sant Pol: viu en un pis de lloguer i vol fer una alta nova; els subministraments van a nom del propietari del pis, el problema és que hi ha deute. Se li ha informat que necessita el butlletí blau per a canvi de nom i s’ha quedat per fer-li un acompanyament a Endesa dijous vinent.

Carlos de Barcelona: té un pis de propietat, els subministraments van a nom de la seva dona; el problema és que té un deute acumulat a nom d’ella i té problemes per fer un canvi de nom.

Anaís de Barcelona: viu en un habitatge recuperat, té problemes amb la llum i l’aigua. Se li aconsella que primer de tot vagi al PAE per sol·licitar l’informe d’exclusió residencial específic per a la ciutat de Barcelona i poder tramitar el comptador solidari de l’aigua. Una de les nostres reivindicacions són els comptadors socials de llum en habitatges recuperats, que encara no ho hem aconseguit, i hem animat a Anaís a unir-se a la lluita pels subministraments bàsics garantits per a totes.

Reyes de Barcelona: avui ha vingut molt contenta i dona les gràcies a totes pels acompanyaments. Gràcies a APE ha pogut solucionar el del bo social.

Sandra del Baix Penedès: ens ensenya la condonació signada d’Endesa i ens comenta que ha rebut resposta que està molt bé però que vagi a Serveis Socials perquè paguin el deute. Endesa no vol perdre ni un sol euro. Només els importen els seus beneficis, no el sofriment de les famílies més vulnerables.

Mozno de Santa Coloma de Gramenet: fa 15 dies que ens va demanar assessorament i després de dos anys sense aigua, gràcies a APE ja té aigua. Una altra petita gran victòria!

Eugenio de Barcelona: és propietari d’un pis que tenia llogat i tenia la llum amb Iberdrola. Els inquilins tenien els subministraments de forma irregular. La companyia l’ha portat a judici i l’han condemnat a 600 € de multa i a pagar un deute de 300 €. El problema és que en haver ja sentència no es pot deixar de pagar i és complicat posar recurs.

Susana de Sant Joan Despí: ens comenta que després de moltíssim temps lluitant, aquest dimarts va signar el contracte de lloguer social per cinc anys amb el BBVA. Una altra gran notícia!

Marcel·lí de Sabadell: està a la PAH i ens comenta que s’estan trobant que en habitatges recuperats els estan tallant la llum cada deu o quinze dies. Ens pregunta si a Barcelona està passant el mateix. Nosaltres hem tingut algun que altre problema però han estat casos molt puntuals.

Mª Cruz de Terrassa: viu en un habitatge recuperat, li van tallar el gas el 13 de desembre. Gràcies a l’APE li van tornar a posar el subministrament. El 18 de gener se li va fer un acompanyament, va anar amb l’informe d’exclusió residencial i el certificat d’empadronament. Li van tramitar una alta nova amb un cost de 310 € que va assumir la companyia per haver deixat sense gas a la família amb menors.

Una altra gran victòria de la família APE!

Ràbia de Barcelona: ha rebut una carta d’un bufet d’advocats, l’han amenaçat que si no respon emprendran accions judicials.

Avui hem vist que amb la lluita constant i el suport de totes aconseguim petites grans victòries, com el cas de Reyes, Susana o Mozno.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone