66a CRÒNICA: assetjament telefònic per part de subministradores

Crònica del 18 d’octubre de 2017

L’assessorament del 18 d’octubre ens arriba de la mà de les companyes Cristina García, Neus Escofet i Lucía Navarro.

Montse de Barcelona: ens explica que cobra d’ajuda 475 € i paga de lloguer 590 €. Serveis Socials li paga algun rebut de llum i poc més. Ella sent que no pot fer front a tot, i els rebuts de la llum són d’uns 40 €. Porta 10 anys esperant un pis de lloguer social. Té una filla de 18 anys amb petita minusvalidesa que no cobra. Li hem ofert acompanyar-la a Endesa per ajudar-la a tramitar el bo social.

Valeria de Terrassa: és una companya que està en PAH Terrassa i assessora en la seva assemblea en temes de pobresa energètica. Ens explica un cas de subministrament de llum irregular, amb denúncia d’Endesa. Li hem dit que estaria bé que vingués l’afectada al nostre assessorament i conèixer millor el seu cas.

Mª Àngels de Barcelona: ens explica que la van estafar amb el lloguer del seu pis amb un “contracte fraudulent”. Ja ho va denunciar en el seu moment. Paga els seus rebuts d’aigua i la té regularitzada, però amb la llum està de manera irregular (ja estava així quan va entrar a viure al seu pis) i no té contracte amb Endesa. Li va arribar una carta de la subministradora amb 1.200 € de deute i un expedient obert. Li diem que prepari el contracte de lloguer, l’informe d’exclusió residencial i el butlletí blau i que acudeixi al PAE (Punt d’Assessorament Energètic) de la seva zona. I vam quedar amb ella per a un acompanyament a Endesa.

Miguel de Montcada i Reixac: ja és usuari de Serveis Socials. Ens diu que cobra els 450 € d’ajuda i que Serveis Socials ja li va abonar 1.000 € i escaig en factures però segueix sense poder pagar els subministraments. Sap que té deute però no sap de quant. Se li ofereix un acompanyament per mirar la seva facturació i si té algun expedient obert.

Kerly de Badalona: ja ha vingut diverses vegades a APE. Ens diu que té deute amb Endesa i que no deixen de assetjar-la perquè pagui. És usuària de Serveis Socials.

Charo de Cubelles: és una companya que està en contacte amb la Regidora i treballadores socials de Cubelles. Es veu que allà no coneixien la Llei 24/2015 i ha fet gestions perquè APE doni una xerrada allà i que comencin a aplicar la llei en aquesta població. Ens comunica que la data serà el proper 28 de novembre.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone