72 Crónica – Insistim en presentar el document de condonació de deute a les subministradores.

20180321_174343_HDR

CRÒNICA DEL 24 DE GENER

Hem començat l’assessorament del 24 de gener amb el relat de mans de Cristina García, Lucía Navarro i Neus Escofet.

Estem molt contentes del resultat del lliurament del document de APE sol·licitant la condonació. Diverses persones afectades amb deute acumulat l’han anat presentant durant tota la setmana passada, aconseguint al final, després d’una mica de pressió, que Endesa signés el document que s’havia negat fins ara.

Frank de Badalona: ens exposa un cas d’una família que viu en un habitatge recuperat; els ha arribat una demanda d’Endesa per tenir el subministrament elèctric en situació irregular.

Se li comenta que primer de tot el posi en mans d’un advocat d’ofici, que en alguns casos s’ha acabat en absolució.

Yolanda de Cubelles: té un deute d’uns 2.000 €. Ha vingut a informar-se sobre el document de condonació i el bo social. Se li informa que el document és molt senzill i que l’hi pot descarregar des del web.

Antonia de l’Hospitalet: viu en un habitatge recuperat on està empadronada. No té aigua perquè li falten unes canonades i amb prou feines té un pressupost de 250 € per poder regularitzar el subministrament. Li hem suggerit que presenti la factura a la treballadora social per veure si ho poden assumir des de Serveis Socials, encara que com té una mica de diners estalviats, Antònia pensa que no l’hi concediran. De la llum està a punt de signar el contracte.

Adriana de Barcelona: viu amb la seva filla en un habitatge recuperat que és un local i no té aigua. El 7 de febrer té cita amb la Treballadora Social i la nostra companya Cecilia l’acompanyarà a sol·licitar l’informe d’exclusió residencial, encara que primer de tot ha de empadronar-se en aquest habitatge. També ens comenta que té un deute acumulat amb Endesa de 1.000 €.

Justa de Sant Adrià: ha vingut molt nerviosa perquè ha rebut una trucada dient-li que li trauran els comptadors de llum, aigua i gas perquè té un deute de 1.800 €.
El primer que hem fet ha estat tranquil·litzar-la amb l’argument que les empreses mai es posen d’acord per treure els comptadors tots d’una vegada. És un cas d’assetjament per espantar als afectats perquè paguin. Com té el certificat d’exclusió residencial no li poden tallar.

Charo de Barcelona: ens informa que el proper 3 de març es farà la primera assemblea APE Cubelles al centre cívic.

Albert de Barcelona: està tramitant el bo social i ens demana que li expliquem això de la partida de naixement per accedir-hi.

Se li informa que amb una fotocòpia compulsada del certificat de naixement és suficient, que vagi al seu consolat a sol·licitar-la.

Lucía de Nou Barris de Barcelona: ens informa que, gràcies a l’acompanyament que se li va fer, ja té el comptador de l’aigua i també ha tramitat totes les ajudes del subministrament que li corresponen.

Encarna de Gavà: ens comenta que segueix rebent trucades d’assetjament durant tot el dia perquè pagui el deute acumulat.

Ràbia de Barcelona: té un deute de 1.400 €, i com és el company Eduard qui l’està ajudant a fer tots els tràmits, se li comenta que l’avisi, perquè l’ajudi a baixar de la web el document de condonació i presentar-lo en la subministradora.

Ana de Barcelona: ens informa que està tramitant l’alta de la llum i que té pendent el butlletí blau.

Daely de l’Hospitalet: viu en un habitatge de lloguer social amb les seves tres filles; té informe d’exclusió residencial i té factures pendents de pagament. Se li aconsella que vagi a reajustar la factura i a sol·licitar el bo social.

Rosa de Barcelona: viu en un habitatge recuperat amb tres fills menors. Té un deute d’uns 1.300 € d’aigua, els subministraments van a nom del seu exmarit. Com està a l’espera que la resituïn en un habitatge de lloguer social a l’Hospitalet, se li diu que és millor esperar per donar-se d’alta en el nou habitatge.

Hem finalitzat l’assessorament insistint en presentar el document de condonació a les subministradores.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone