Divendres 31 d’octubre de 2014

Crònica del Grup d’Assessorament Col·lectiu

Des de que al juliol l’Aliança va posar en marxa el Grup d’Assessorament Col·lectiu, ja són vuit cops que ens hem trobat i variades les problemàtiques relacionades amb la pobresa energètica amb les que ens hem trobat. Per manca de dades contrastables que ens parlin de quina es la situació real al voltant d’aquest greu problema, hem decidit anar generant el nostre particular “mapa de pobresa energètica”. Al qual les persones que assisteixen a les nostres reunions deixin constància per escrit dels seus casos i situacions..

Dimarts 28 d’octubre

Avui ha sortit a llum el problema de la potència contractada. Sembla que són moltes les llars on paguen factures desorbitades perquè la potència contractada és molt superior a les necessitats reals dels sus inquilins. La gent desconeix, cada cop més de manera telemàtica, que proposen les companyies per a realitzar senzilles gestions suposen una dificultat afegida per als col·lectius més vulnerables com són la vellesa i les persones sense cultura digital.

I també, aquesta tarde algunes persones ens han explicat de l’assetjament que estan patint per part de tercers que actuen en nom de les companyies. Reben contínues trucades de telèfon carregades d’amenaces i agressivitat exigint-los que facin el pagament dels seus deutes. Són les tàctiques d’assetjament que utilitzen les companyies davant dels impagaments; contractar serveis de tercers per a que facin persecució de la morositat, amb tàctiques més que qüestionables, tallant tota via de comunicació o possible negociació. Ens tornarem a veure en quinze dies.

Proper Assessorament Col·lectiu: Dia 11 de novembre, 16:30h. a la FAVBarcelona: c/ Obradors 6-8, Baixos.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone