Naturgy no aconsegueix enganyar tot i el seu canvi de nom i rentat d’imatge

La companyia mostra total insensibilitat envers les famílies, que porten esperant una resposta des de fa un any i mig.

Barcelona, 16 de gener de 2019

Avui estem ocupant un cop més les oficines comercials de Naturgy al carrer Mallorca perquè l’empresa es nega a condonar el deute de famílies en situació de vulnerabilitat. Fa aproximadament un mes vam fer una ocupació a la seu central de Naturgy  per reclamar les condonacions de deute de factures impagades de 7 famílies que portaven un any i mig esperant resposta a la seva sol·licitud. Després de 6 hores d’ocupació la companyia va cedir a tenir una reunió amb nosaltres avui, amb Ane Ariño, responsable del Departament de vulnerabilitat de Naturgy, que s’ha desplaçat des de Madrid. Malauradament les negociacions estan estancades i l’empresa es nega a donar cap tipus de solucions a les famílies, per aquest motiu hem decidit ocupar de nou les seves oficines. 

Tenim molt clar que les nostres reclamacions són justes i possibles. El que estem demanant és que donin una segona oportunitat a les persones que estan patint les conseqüències de què un dret fonamental com l’energia estigui en mans d’empreses privades com Naturgy, que posen els seus beneficis econòmics per sobre dels drets humans. La campanya de vulnerabilitat, engegada per la companyia arrel dels lamentables fets de Reus de fa més de dos anys, és una cortina de fum que vol amagar la veritable cara de Naturgy.  L’APE no ens cansarem de denunciar l’incompliment per part de l’empresa de la Llei 24/2015, l’assetjament al que sotmeten a les famílies que tenen detectades com vulnerables, i que tot i així reclamen sistemàticament amb amenaces i falses demandes judicials per cobrar les factures impagades.

No podem oblidar que el deute que Naturgy reclama a les famílies s’ha contret en una situació de vulnerabilitat i en molts casos els impedeix seguir endavant i començar de zero. Per exemple la Vicky, que viu al Besòs amb el seu fill que té una discapacitat, amb uns ingressos de 460 euros ha de fer front a totes les despeses de la llar. La Vicky té un deute amb Naturgy de 860 euros de factures acumulades de gas de quatre anys. Ara mateix han contractat el seu fill unes hores i vol començar a pagar les factures dels propers mesos, però en cap cas pot fer front al deute acumulat. Va demanar la condonació al febrer de l’any passat i a dia d’avui Naturgy ha tancat el seu expedient sense ni tan sols donar-li una resposta. Un altre cas, és el de la Mari Carmen que viu a Cubelles i té un deute de factures de llum i gas de 1.800 euros amb Naturgy i ha patit assetjament per part dels despatxos d’advocats Pares Seixes i Medina Cuadros, subcontractats per Naturgy per reclamar-li el deute.Aquests despatxos d’advocats van arribar a dir-li que li retirarien el comptador i que li tallarien la llum, quan legalment no ho podien fer perquè està protegida per la Llei 24/2015. També porta més d’un any i mig esperant resposta a la sol·licitud de condonació. La Cristina viu a Badalona amb les seves tres filles menors, amb uns ingressos de 640 euros i Naturgy la persegueix per reclamar-li un deute de 950 euros de factures impagades de gas d’entre 2010 i 2015. La Cristina va donar de baixa el subministrament el 2015 perquè no el podia pagar. Ara s’escalfa amb una estufa de butà. Tot i així, Naturgy l’assetja a través de Collecta amb trucades, 4 o 5 vegades al dia a hores diferents per exigir el pagament del deute.Aquests són només 3 dels 7 casos que estem reclamant a Naturgy per a que els condoni el deute i davant els quals la companyia es nega a donar cap solució.

Naturgy té a les seves mans donar una segona oportunitat a les famílies posant a zero el comptador dels deutes que aquestes persones no poden pagar i que les ofeguen cada dia més. Pot acabar avui mateix amb l’angoixa d’aquestes famílies i permetre’ls començar de nou, assumint uns imports que no signifiquen res per a una empresa amb beneficis multimilionaris.

Si realment Naturgy vol engegar una campanya contra la vulnerabilitat que es deixi de publicitat i comenci per condonar aquests deutes!

#CondonacionDeDeuda

#HeladasPorLasDeudas

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone