L’Ajuntament del Vendrell es nega a posar un comptador solidari. #AguaParaEsther.

1-esther vendrellL’Aliança Contra la Pobresa Energètica (APE), juntament amb APE Baix Penedès continuem denunciant la situació de precarietat que està vivint Esther, veïna del Vendrell.

Esther està a l’atur des de fa anys i des de fa uns pocs mesos cobra l’ajuda per a aturats de llarga durada. Però no li arriba per cobrir les despeses de lloguer, subministraments, alimentació i altres necessitats bàsiques. Així què des de fa dos anys viu en un pis propietat de CX que feia molt de temps que estava buit i que la PAH va recuperar.

A més de la falta d’ingressos, l’aigua del pis on viu està tallada. Ella es desplaçava a una font propera per omplir garrafes d’aigua per poder-se rentar, netejar el pis, cuinar i beure. Però l’Ajuntament va tallar aquesta font i ara ha de recórrer gairebé un quilòmetre i mig per anar a la font més propera.

Esther està empadronada al pis en què viu i l’assistent social ha fet un document on explica que està en una situació de precarietat. Aquest document és el requisit perquè l’Ajuntament li posi el que s’anomena comptador solidari, que li permetria pagar una quantitat reduïda per l’aigua. Però de moment, des del consistori no han accedit, tot i que aquesta solució és aplicada per altres municipis.

Tenint en compte que l’Ajuntament del Vendrell és propietari i accionista del 51% d’Aigües De Tomovi del Vendrell, des de l’APE demanem al Govern encapçalat per l’alcalde Martí Carnicer que col·loqui un comptador solidari a aquesta veïna.

Dijous, l’APE del Baix Penedès, amb el suport de la PAH del Baix Penedès, PAH Vendrell i el Bloc 47 es van concentrar per exigir a l’alcalde, Martí Carnicer i els regidors competents, que actuen en aquest cas, presencialment i per xarxes socials (#AguaParaEsther), amb el suport de les APEs i PAHs catalanes i de la resta de l’Estat.

La resposta del consistori ha estat únicament comprometre’s a arreglar una font que li queda més a prop, la que al seu dia l’Ajuntament va tancar a propòsit, perquè no hagi de caminar 1,5 km a omplir les garrafes però no li ofereixen cap solució per tenir aigua corrent.

Les persones solidàries amb Esther trobem indignant la resposta i mantindrem les mobilitzacions en els pròxims dies de manera indefinida fins que Esther torni a tenir subministrament d’aigua a l’habitatge.

L’objectiu següent serà que CX accedeixi a donar-li a Esther un lloguer social del 10% dels seus ingressos, cosa que l’afectada explica que sí que podria assumir.

Ni Set, Ni Fred, Ni Foscor!

Drets no són Privilegis!

 

Més informació:

Albert Pallàs 655.688.678 / Alegria Linares 665.551.546

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone