Passos a seguir

3

Que passa amb el deute que vaig acumulant amb les companyies subministradores?

Patir pobresa energètica, inclou no poder fer front al deute acumulat en l’impagament del rebut de l’aigua, de la llum i/o el gas de les empreses subministradores. Malauradament aquesta és una situació que afecta al 10% de la població.

Des de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, considerem que aquest deute dels rebuts impagats és un deute il·legítim, i que qui s’ha de fer càrrec d’aquest ha de ser la companyia subministradora, ja que gestiona un servei bàsic, considerat dret fonamental i d’accés universal. Per tant quan vagis a serveis socials demana a quines ajudes et pots acollir per poder eliminar-­lo:

  • La Llei 24/2015 recull que l’Administració està obligada a arribar a acords amb les empreses subministradores perquè aquestes fiquin ajudes o descomptes molt significatius en la factura. A l’hora d’elaborar aquest document no existien, uneix­te a l’APE i ajuda’ns a reclamar el seu compliment!
  • Alguns ajuntaments han ficat partides específiques per cobrir les factures, demana si el teu ajuntament en té.
  • Si ets d’un municipi que pertany a l’Àrea Metropolitana de Barcelona vés a l’Ajuntament i demana acollir­te al programa de mesures contra la pobresa energètica de l’AMB (consulta la seva web aquí).

Des de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, tenim clar que el bo social, i altres ajudes que han presentat les mateixes empreses  subministradores o administracions, són ajuts totalment insuficients, que estableixen un traspàs de fons públics al benefici privat, augmentant els beneficis multimilionaris que obtenen aquestes empreses amb la gestió del servei bàsic: d’aigua llum i/o gas.

Des de l’APE continuarem exigint que siguin les empreses subministradores amb els seus beneficis els que assumeixin el cost de la pobresa energètica i denunciant els abusos d’aquestes companyies privades en la gestió dels serveis bàsics.

Uneix-­te a l’APE i lluita pels teus drets!

NI SET NI FRED NI FOSCOR

Pages: 1 2 3 4