I Trobada de dones sobre Gènere i Energia

photo_2018-02-03_20-02-47

Aquest cap de setmana hem participat en la I Trobada de dones sobre Gènere i Energia, una iniciativa fruit de la suma d’esforços d’un grup de dones professionals i activistes d’aquest sector, que participen en la transició energètica i perceben els perjudicis d’un model energètic fòssil, en el qual també preval el masclisme.

La perspectiva ecofeminista és, en definitiva, un repte en un sector tan masculinitzat i masculinitzant, on els valors patriarcals es reprodueixen i es retroalimenten. I tenim el repte de construir alternatives que trenquin amb aquests, alternatives que ens incloguin a totes, perquè si no tampoc ens serviran.

En les Jornades de Gènere i Energia esperem sumar per transitar cap a una transformació en el camp de l’energia. Transformació que sumeix a totes les persones, també als homes, i abraci les iniciatives de la sobirania alimentària, l’accés a l’aigua i tantes altres connectades al canvi radical del model actual. Per reunir-nos en el conjunt de les lluites ecofeministes, teixint-les peça a peça. Perquè para això anem construint en el dia a dia, per canviar nosaltres i per canviar-ho tot.

#FeminizandoLaEnergía #GéneroyEnergía.

Més detalls en aquest article de Blanca Bayas, Membre de la Xarxa per la sobirania energètica y del Observatori del Deute en la Globalització.

Sin ecofeminismo no hay soberanía energética

photo_2018-02-03_20-02-11 photo_2018-02-03_20-02-05

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone