Presentació de l’estudi “El cost real de l’energia: Estudi dels pagaments il·legítims al sector elèctric espanyol 1998-2013”.

FOTO ODGEl dimarts 15 setembre l’APE vam participar en la presentació de l’estudi “El cost real de l’energia: Estudi dels pagaments il·legítims al sector elèctric espanyol 1998-2013” fet per l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG). L’acte va ser a Nova Innovació Social (pl. Catalunya 9, 5è, Barcelona).

L’estudi va abordar el necessari debat sobre la legitimitat del repartiment de les diferents càrregues associades al sector elèctric espanyol des de la seva pretesa liberalització (1998-2013). Els elements tècnics que sustenten el funcionament del sector elèctric, els pagaments que li han estat transferits i els deutes amb ell contrets, tenen conseqüències per a les vides i els mitjans de vida de les persones. El principal instrument del repartiment, la tarifa elèctrica, conté alguns apartats que haurien de ser revisats per respondre realment als interessos de la ciutadania. Com a conseqüència, el deute reconegut per l’Estat, dels usuaris amb el sector, podria ser considerat majoritàriament il·legítima.

Intervencions:

Pablo Cotarelo (ODG) autor de l’estudi
Iolanda Fresnillo per la Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute (PACD)
Maria Campuzano per l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE)
Lourdes Berdié per la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone