Què és APE

L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) neix per pressionar i denunciar les administracions públiques pel seu immobilisme davant la usura de les empreses subministradores d’energia i aigua.

Pobresa Energètica

La pobresa energètica a l’Estat espanyol és una realitat que ja ha arrossegat a la mort a més de 7.000 persones. En altres paraules, un 1 7% de la població té dificultats per pagar la llum, el gas o l’aigua.

Els talls d’electricitat, 524.000 dels quals van ser executats per Endesa, van afectar més de 1,4 milions de famílies en 2012. Els talls d’aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es van triplicar respecte al 2011, arribant a més de 72 mil casos.

Són massa les famílies que es veuen obligades a decidir entre pagar la hipoteca, pagar l’energia i l’aigua o alimentar els seus fills i filles, i això sense comptar el col· lectiu de persones que, per motius de salut, un tall en el subministrament energètic posa en greu perill la seva vida.

Malgrat tot això, l’oligopoli energètic -Endesa, Gas Natural-Fenosa, Iberdrola, EON Espanya i EDP- i AGBAR, lluny de patir la crisi, augmenta els seus beneficis i no dubta a incrementar tarifes: l’electricitat ha pujat un 83% des del 2013 i l’aigua s’ha encarit en un 65% des del 2008.