70.000 signatures de suport a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica. Quantes més en voleu per prendre mesures?

Amb l’entrega d’avui ja portem més de 70.000 signatures de suport a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energética. Darrera de cada signatura hi ha l’esforç dels membres de les entitats promotores de la ILP -l’Aliança contra la Pobresa Energètica, l’Observatori DESC i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca- i de totes aquelles organitzacions i individus que s’han anat sumant a la recollida de signatures.

 La  ILP d’Habitatge reinvindica la necessitat de promoure  mesures urgents a l’alçada de la situació d’emergència habitacional i pobresa energètica que afecta a Catalunya. Això significa d’una banda intervenir en el parc desocupat, gairebé 500.000 pisos a Catalunya, i d’una altra aturar els desallotjaments ja siguin hipotecaris o per impagament de lloguer i impedir els talls de subministraments.

Les darreres dades oficials publicades són terribles: 15.606 desnonaments practicats durant l’any 2014 a Catalunya, el 23% del total de l’Estat. Fins ara, totes les mesures adoptades pel Govern han tingut efectes ínfims en el parc d’habitatge buit i la situació de les famílies afectades. En realitat, les darreres “mesures d’urgència” que acaba d’anunciar ja formaven part de la Llei pel Dret a l’Habitatge de 2007 i per tant podrien haver-se aplicat fa més de 7 anys.

Pel que fa a pobresa energètica, la situació és igual de preocupant. A dia d’avui, ni el fons, ni la garantia del no tall, ni la informació en les cartes de interrupció del subministrament s’estan portant a la pràctica. Resulta vergonyós que davant la situació d’emergència que viu el país el Govern presenti tard i de manera ambigua una bateria de mesures insuficients de les que ni tant sols pot assegurar el seu compliment.

Les mesures dictades des de dalt segueixen protegint els interessos especulatius de les entitats financeres i companyies subministradores. Per això és importantíssim la  participació activa de la ciutadania organitzada a través de la ILP. Les 70.000 signatures recollides en un temps rècord de tres mesos mostren no només el consens que existeix al carrer entorn les mesures de la ILP habitatge, sinó que és urgent posar-les en marxa perquè hi ha vides en joc.

Per aquestes raons, les entitats impulsores de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica començem una nova ronda de contactes amb els grups parlamentaris per exigir-els-hi un compromís amb  la ciutadanía. El compromís de que tramitaran d’urgència la ILP i donaran suport a totes les demandes d’aquesta. 

Ben aviat, el Parlament de Catalunya serà l’escenari d’un debat de gran trascendència. Totes nosaltres serem testimonis de quins grups parlamentaris es situen al cantó de la ciutadania -donant suport a la ILP- i quins ho fan al costat dels Bancs i les companyies elèctriques. 

Sabem que avui es pot acabar amb els desnonaments i la pobresa energètica i no permetrem que el Govern segueixi allargant l’agonia i el patiment de milers de famílies.

Ja tenim 70.000 signatures, #QuantesMesEnVoleu?

[Download not found]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone