L’Aliança Contra la Pobresa Energètica dóna suport a la vaga convocada per la plantilla de manteniment d’ENDESA i REE a Catalunya

4  de desembre.- L’Aliança Contra la Pobresa Energètica (APE) vol expressar el seu suport a la vaga convocada pels treballadors/des de les empreses subcontractades per ENDESA i REE a tot el territori català.

Tot i la crisi, REE ha vist augmentar el seus beneficis any rere any, fins als 529 M€ actuals. Endesa declara uns beneficis astronòmics, i aquest any ha repartit 14.600 M€ en dividends extraordinaris, una xifra mai vista a Espanya. Al mateix temps els treballadors i les treballadores de les empreses subcontractades que realitzen el seu manteniment a Catalunya denuncien una intensa política de precarització laboral concretada en acomiadaments, retallades de salaris i empitjorament de les seves condicions laborals.

Per a nosaltres, les entitats socials i veïnals que formem part de l’APE, denunciem les conseqüències de l’oligopoli elèctric sobre la població més vulnerable, la que pateix pobresa energètica i que per tant no pot, ara que arriba l’hivern, escalfar adequadament la seva llar.

Creiem que aquesta política laboral és l’altra cara de la mateixa moneda: els beneficis d’ENDESA i REE tenen el seu origen tant en les deficients condicions de la plantilla que subcontracta com en l’abús de les butxaques de les persones usuàries , fins i tot en aquelles més escurades per la crisi. Els seus beneficis suposen per a la població la precarització del treball, un manteniment deficient de les xarxes -del qual ja hem tingut bona mostra a Catalunya- preus abusius, i fred i foscor per a les persones afectades per la pobresa.

La gestió d’aquest oligopoli empresarial té al seu servei les administracions públiques, que no gosen fer moviments per retallar el seu poder i exercir, ni que fos de forma testimonial, el seu paper de garants dels drets de les persones. Es tracta d’empreses tant insensibles a la pobresa de les famílies o la precarització de les condicions laborals com hostils a la transició cap a un model energètic segur, just i ecològic.

Des de l’APE manifestem la nostra solidaritat amb els i les vaguistes i demanem a les administracions que emprenguin les passes necessàries per a proporcionar a la ciutadania uns subministraments a preus justos, que no impliquin la precarietat laboral, la degradació del medi ambient o l’abús sobre la població més empobrida, i un model sota el lideratge d’un servei públic que sigui capaç de garantir els drets humans que ara són vulnerats.

Contacte: Mercedes Vidal 665 111 948

Descarrega’t el comunicat

Desgarrega’t el comunicat

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone